lördag 4 september 2010

Kvinnoroller

Funderar på hur långt utvecklingen kommit gällande mans och kvinnorollerna i vår värld i vårt land idag, 2010. Idag när kvinnor kan både vara mamma älskarinna arbeta och sköta om sig sjäv,så att säga. En gång i tiden drog männen hem födan efter jakten.Om kvinnan var bunden vid barnafödsel och att skydda barnen ifrån vilda djur,och därför måste stanna kvar i hemmet. Idag får många kvinnor både dra hem käket, fixa käket,fixa barnens tillvaro,fixa pengarna till allt som behövs i en vardag, i ett hem.Samtidigt så ska livet utvecklas vidare framåt på alla plan och kännas ok.Vad är jämlikhet? Vad är mans och kvinnorollerna? Vilka är förebilderna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Maktens arenor styrs av männen.Och kvinnorna spelar med,men aldrig på lika villkor.

Anonym sa...

Ingen kvinna kan både vara mamma sexobjekt och känna jämlikhet.Dessutom vara smart och stark.Det är inte samma villkor för män och kvinnor,så länge sexobjektssynen råder.Och männen dikterar villkoren på maktarenorna.

Anonym sa...

Kvinnor ska vara snygga smarta starka och sexiga.Och fixa både barnen och männen.Visst det finns jämlika relationer.Men många flera ojämlika.Så länge manssynen styr hora madonna synen på kvinnor så är det kört.Men det är männen som ska jobba mera med sig själva.Kvinnor tar alldeles för stort ansvar för allt.Och männen flyr.....

Rum