tisdag 31 augusti 2010

Kärlek Och Krig

Idag vaknar tusentals,kanske miljoner människor upp i ett krig.
Med sönderslagna hjärtan, krossade drömmar,
och  en förödelse till kropp och själ.
Kärlekens land, har förvandlats till en krigszon.
Slagen kan handla om att vilja få rätt, rätt i att känna de känslor man har rätt till att känna.
Det kan handla om åratals besvikelser, behoven som aldrig tillfredställdes
försök till att reda upp konflikter,
som lagrats som pistolskott som ligger i en låda,
och bara väntar på att få användas som vapen,till att kriga med.
Ett krig som bara kommer att leda till nya strider,nya konflikter.
Och ingenting går att lösa den vägen.
Många människor hamnar då i rättsprocesser,vårdnadstvister, m.m.
I vissa fall kan striderna avta, och  man kommer till en konfliktlösning.
Man uppnår fred.
Men i andra fall, fortsätter striderna,tills en av de stridande, ger upp och  kapitulerar.
Fredszonen i ens eget hjärta går att upprätta,
även om den andre aldrig ger upp sitt krigande.
Med ett enda mål att aldrig ge sig.

Det är de här krigen som kostar liv och skördar nya offer.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan aldrig ha handlat om kärlek ifrån början.Ingen vill kriga emot sin kärlekspartner.Men är du där ta dig ut ur krigszonen, och upprätta fredszonen där i ditt hjärta!

Anonym sa...

Ja du det är märkligt att så många kärlekar förvänts till avstånd, hat och smutskastning.Att sitta på den anklagades bänk och bara få höra skit.Men det är något fel från början där man trodde det var kärlek var aldrig det.Kriget tar aldrig slut med en sådan människa som startat kriget

Anonym sa...

kärleken bor i våra hjätan och ingen annan stans..ordet kärlek har i alla tider missbrukats och förvrängts av egoister ,psykiskt störda, vingklippta ,rädda, maktgalna, kontrollerande människor utan kontakt med sina hjärtan..

Anonym sa...

jag älskar livet och jag älskar friheten. Möter du mig där? Du är du och jag är jag, vi är fria att gå när vi vill..

Anonym sa...

Shit du har så rätt!Men vissa människor kallar friheten att fly och göra vad man vill när man vill.Varför? När det kan vara så underbart att dela tillvaron med just dig och den som är just du.

Anonym sa...

Möta en annan människa på lika villkor.Är väl att våga blotta strupen,öppna sitt hjärta och stanna kvar.Vilken frihet! Att våga bli älskad och våga älska tillbaka.Möta ej kriga.Älska livet och friheten inom en själv.Det innebär väl aldrig att gå när man vill.Vilken otrygghet att vara i en sån relation.Vem klarar det? Då har man ju inte vågat satsa ett skit eller gett av sig själv alls.

Anonym sa...

Det är alltid den som säger att frihet är att få gå när man vill, som dikterar villkoren.Vad är det för frihet?Ett kallt relaterande utan ett jag och ett du, med all respekt för den andres känslor och behov. En verklig relation kan aldrig bygga på sådana villkor,och det blir inte frågan om att mötas.

Anonym sa...

Om man vill mötas så måste man ju veta vem man vill möta,och vad vill man möta.Möte kan bara ske genom viljan till möte ömsesidigt.Svårt att koppla ihop att mötas och gå när man vill.......

Anonym sa...

Ja absolut och ett krig skövlar offer.Även mellan två människor.Och alla berörda runtomkring far illa barnen till den som blir krigsutövarens objekt.En maktarena just psykopater,narcissister,skapar där kriget utövas även på avstånd i tystnaden,och sviterna efter att ha mött en sådan störd personlighet.Det är därför deras våld är så slugt och nedbrytande och sällan får stå till svars då de är mästare på att smutskasta sitt offer även i rättssammanhang.

Anonym sa...

Psykopater och narcissister hittar alltid nya objekt,att manipulera och missbruka.Och att smutskasta sin före detta.Allt detta tror man ju på i början i kärlekens villfarelse.Men en psykopat ,narcissist kan aldrig ta emot kärlek.Bara utnyttja på obestämd tid så länge det roar dem.Och utöva sitt inre våld och projicera all skuld och smärta dom inte kan känna själva.Allt detta är viktigt att veta om man hamnat där i hatet och förtrycket.Det finns bara en väg bort och att komma ur greppet.Tyvärr driver dom gärna offret till total vanmakt och kan inför en rättsprocess få offret att framstå som sjuk.Och förövaren går fri och har nått sitt mål,som alltid.

Anonym sa...

Ja det är ofattbart att möta så mycket kyla och hat i en människa man trodde ville kärlek och ville väl.Den chocken och insikten att vakna upp och se en helt annan människa än den man trodde på.Dubbelpersonligheten i ett nötskal.Och sedan allt förakt för det man gett och bara fått skit för,och dessutom blivit kränkt ytterligare genom att personen träffat ett nytt objekt och smutskastar en för den man varit och är.Ofattbart och fruktansvärt.

Anonym sa...

Ja det klarar ingen narcissist eller psykopat av.Vansinnet är så stort.Egot är utan gränser.
Och kylan och tomheten är ofattbar.
Det den illvilige vill är att knäcka en annan människa till botten.
Och där vända ryggen.
Och fly vidare.Gå vidare som du har beskrivit så bra i alla dina texter.
Fly till nästa leksak och objekt.
Det finns ingen kärlek hos den som jagade en själv för kärleken.
Och som påstod sig till att vilja så mycket.
Alla bevis får man om egoisten söker upp en själv igen efter kriget.Tack allt klarnar för mig nu.
Av alla dina texter.Kram A

LyckanNu sa...

Ja visst får man bevisen tillbaka.
Då man själv har rest sig och klarat av att leva igen om än med alla sår och skador som man får efter värsta mötet efter ett krig som en tom och kall egoist utövar.
Man inser att den man mötte saknar all respekt omtanke kärlek djup och utveckling.
Och det enda mål den tomma har är att knäcka och krossa allt som är kärlek tillit glädje lust engagemang och en verklig "relation".

Rum