måndag 28 mars 2011

Aldrig Nog.

Man vet efter att ha mött en grandios personlighet i en intim relation.
Att ingenting kunde fylla upp dennes tomhet.
Och att allt handlade om att kicka upp dennes ego av ens egen potential.
Och  att ingenting räckte till vad man än gav ville ge önskade själv och försökte med.
Och det är så underbart att slippa alla de bevis och krav som ställdes konstant.
Och som aldrig levdes upp till av den grandiosa själv på ett enda plan.
Vad man än bekräftade gav och satsade.
Som att kasta pärlor för svinen som en klok person uttryckte det.
Allt detta drama som ingenting gav mer än ett enda kaos kris och ångest.
Och alla dessa problem som den grandiose målmedvetet skapade konstant.



Och sedan får man höra att den grandiose mår så dåligt av "relationen" och själv måste må bra.
Och hade gjort allt för att knäcka ned allt till den totala botten som ingår i en intim relation.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Narcissisten däremot förtjänar aldrig den kärlek som du gav. Nästa gång kommer du att ge bort den till någon som uppskattar din kärlek på riktigt och som även ger tillbaka. Ett ömsesidigt förhållande i harmoni och glädje. Något sådant kommer aldrig narcissisten komma i närheten av.

Anonym sa...

Du det stäämer bra det du skrivit och skriver om.Och era kommentarer Dora o Anonym du gav och gav till någon som Dora skrivit så bra beskrivning om.Till någon som inte kan och vill kärleken ! Allt var en lögn och baserat på lögnerna !

LyckanNu sa...

Tack för kommentarer !Ja man vet ju i dag dag hur narcissisten spelar på kärlek men kan aldrig ge och ta emot den ömsesidigt!Men gärna suga ut allt som går av den välvillige och empati och kärlek man blev utvald för för att sedan knäcka en totalt.Det handlade aldrig om kärlek men vad handlade det om det kan man ju undra ändå !

Dora sa...

Nu kom du med din inre känsla beskriven i fantastiskt sammanfogade ord och meningar.
Din känsla i ett nötskal!

Dina ord, Och framförallt allt att vilja väl, väldigt väl där ligger din syn på din medmänniska. Att vilja väl är att medvetet undvika att såra någon annan på ett fult eller grymt sätt. Att hellre avstå att ge inre smärta till din medmänniska än att sätta dig över eller på denna människa.
Att vilja väl är att hjälpa, hitta på något som den andre tycker om, att lyssna till den människan och vilja visa med ett enkelt litet ord och en gest att du tycker om henne. Ett äkta leende, en kram och ett välsinnat förhållningssätt till andra levande varelser.
Att vilja väl är ingången till kärlek tror jag. Förhållningssättet Att vilja väl är grundbulten för medmänsklighet
och gemenskap människor emellan.
Tyvärr utnyttjas denna välvilja av kärlekstörstande individer som inte ger någon välvilja, vilja väl tillbaka. Istället sugs välviljan ur den som vill väl och det finns nog ingen människa som kan överleva en "dränering" på välvilja om den individen inte också blir bekräftad med välvilja tillbaka, ett ömsesidigt samspel av välvilja eller vad tror du/ni?

LyckanNu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dora sa...

Så intelligent och känslomässigt uttryckt! WOOW!
Instämmer till fullo i dina förklaringar.
Alltså den som är kärlektörstande men som inte kan ta emot all den värme, närhet och välvilja som ges
ifrån den nära omgivningen, denna individ grips då av en oerhörd rädsla och ångest som är dödsbringande för missbrukspersonligheten om äkta kärlek visas inför denne.
Om denna kärlek och att vilja väl skulle tas emot av den kärlekstörstande går denne under i sitt inre. Slits itu av inre smärta av att möta välvilja och allt som det innebär. Ett själsligt sammanbrott som måste undvikas till varje pris och det sker genom kärlekslöshet till sin nästa. Sjävklart då i en betydelsefull relation.
Men om en person njuter av att plåga andra människor gäller inte min tes här.Det bör den logiskt sett inte göra eller så gör den det fast att det för mig är obegripligt att förstå med mina känslor.

Ickekärlek som du utrycker det, ja, det kanske är den upptäckten som krossar och tillintetgör välviljan och kärleken. Motsats till välvilja att vilja väl - ovilja, vilja illa och framförallt medvetet är för mig obegripligt.
Men missbruket kanske skyddas till varje pris och där ingår då helt naturligt till följd av många orsaker att bli av med en människa som hotar missbruket fast att det kanske leder till döden. Nu eller senare. Att välja kärlek före missbruk innebär att lämna en älskare eller en älskarinna som tillfredsställer de flesta behov men utarmar och förgör i en förlängning som undantrycks för att få fortsätta in i eurofin och ångestbefrielse för att det är mer åtråvärt...Pust, vilken invecklad mening!

Som du säger, det som är helt fel kan leda en rätt men då behövs mod
och vilja till självrannsakan, våga möta mördande ångest och sitt egna mörker där demoner, djävlar och annat faanstyg bor. För det gör det i oss alla. Att vilja bli medveten om sig själv och våga, vilja ta ansvar för sina egna handlingar och stå upp för det som uppenbarar sig. Inte helt lätt.

Det måste vara fruktansvärt att vara så paniskt rädd för välvilja så att den människan hellre flyr ut i ensamhet och ödemark än får krypa intill en annan människa och få känna sig trygg och älskad men rädslan är vår största fiende och den är inte lätt att besegra oavsett vad det än må gälla. (ormfobi, springer som en galning vid möte med denna vidriga reptil)
Men ödet går att ändra på om det finns vilja till att våga älska och bli älskad om det inte finns andra skador såsom hjärnskador, skada orsakad av yttre eller inre orsaker som inte går att förändra.

En sak som är befriande och det är att kunna ta till sig att det drama som utspelade sig till största delen kom utifrån, inte inifrån mig själv. Så med den insikten kan mycket av skuld och skam rinna bort för ingen människa kan överleva en total dränering och ödeläggelse av välvilja.
Att vilja väl utan för egen vinnings skull i första hand är att känna kravlös kärlek tror jag, eller va tror ni därute?

LyckanNu sa...

Ja visst är det mycket att förstå hur det hela kan bli så vansinnigt fruktansvärt i stället för en härlig resa framåt och i oändlighet om man verkligen möts i ett kreativt och verkligt möte i en kärleksrelation.
Det är ju också så att den här dörädda lilla människan inte klarar av att bearbeta smärtan i att inte kunna ta emot kärleken och att kunna ge den och omsluta den med välvilja samt omsorg ! Och klarar heller ej av att se och erkänna att ha relaterat så brutalt och skadegörande utan flyr till nästa objekt.
Ensamheten som min narcissist skröt om att han var i sin ensamhet och klarade sig utan relationer i åratal, visade sig ju ochså vara en enda stor lögn.
Flykten bort ifrån mig klarade han ej speciellt länge utan att målmedvetet söka ett nytt rätt speglingsobjekt för det ändamålet.
Det viktigaste efter en sån här destruktiv skadegörande människa är just att välja väg att känna och söka vilket liv man själv vill leva.Tack för dina insiktsfulla kommentarer igen !

Anonym sa...

Du träffar rätt in i hjärtat med alla dina klokheter och skarpa erfarenheter ! Dessa individer klarar ingenting själva men ställer sitt objekt mot väggen konstant tackar aldrig eller ger något tillbaka mer än en målinriktad illagörande handling.Tack igen för ditt mod och styrka och intilligens !

Anonym sa...

Det är så de alltid gör. Dessa narcissister och psykopater.Söker och finner alltid någon för det tillfället i livet som de tycker sig behöva tanka upp sig av i sitt tomma inre en stund.Sedan börjas det kränkningar svek manipulationer lögner otroheter ambivalensen.Och när du tröttnat och börjar se klarare och klarare och slutar att ta mera dumpad skit över dig.Då slår stekspaden till rejält och du byts ut,
utan tvekan empati eller någon slags sorg skuld eller åtagande och ansvar för er kärleksrelation.Men kärleken var en lögn allt var och är precis som du så väl beskrivit en enda stor lögn.Det gör ont att ha älskat en illvillig manipulatör med ens känsloliv.Men dessa personlighetsstörda människor kan aldrig älska njuta och vara lyckliga.De kan bara njuta av att ha skadat saboterat och att den som varit med om allt hela vägen mår dåligt efteråt.Allt var planerat så,
så när narcissisten kallar dig för ett offer som söker empati, så är det just det denne vet att du var ett offer för en illvillig sadist och sabotör.

Anonym sa...

Ja tyvärr så är det just så illa det hela går till och det går aldrig att förutse för en normalt fungerande och kännande människa.Vem man mött förrän en tid efteråt då börjar hela dramat klarna och man får chock efter chock att genom lida då man ser att precis allt var en lögn, och sen att veta att denna människa som man trodde man mötte i kärleken har levt ut sin egen smörja och går bara vidare.Och dessutom anser sig ha haft rätt att bete sig så illa och fortsätter att svartmåla samt förakta sitt dumpade objekt.De upprepar sig i alla relationer som kommer lite inpå,och det slutar alltid lika illa !Deras hjärta är hårt och skoningslöst elakt och kallt där vill man aldrig mera vara !

Anonym sa...

Visst är det så de gör. Ondskan vid dumpningen och uppbrottet gjorde så jävla ont och hon visste precis hur hon skulle knäcka mig.
Nu har jag kommit på att mitt psyke är starkt. Jag rasade ihop totalt men har rest mig och fått ordning på mitt liv i rekordfart. Jag tror att det beror på att jag inte ens har en tiondel av de försvarsmekanismer som en narcissist omger sig med. Endast ett riktigt trasigt psyke kräver dessa försvarsmekanismer tror jag. Jag har förstått att jag vågar känna djupaste sorg och riktig lycka. Det är en styrka som jag bör vara glad över.
Idag vet hon inget om mig då jag hållit fast vid principen noll kontakt. Ändå är det skönt att må bra idag och kunna känna glädje över att det för alltid är över. Hon kommer aldrig att ha makt över mig mer.
Jag har börjat med nya aktiviteter och träffar nya människor. Jag sköter min träning regelbundet och har ett mycket bra liv. Så småningom är jag åter redo för ett förhållande. En sak är säker. Jag kan inte få det sämre än det jag hade med den sjuka narcissisten. Idag är jag stark och jag tycker att framtiden ser positiv ut. Fantastiskt vad fort det har gått ändå. Bara för 2 månader sedan var jag sjukskriven. Totalt oförmögen att göra något. Hade kära släktingar som ställde upp för mig då. Ovärderligt. Stor kram till alla därute

LyckanNu sa...

Härligt att höra att du rest dig och att man kan komma igen efter det värsta av det värsta.
Att befinna sig på totala botten i akut smärta ångest av den brutalitet som narcissisten/psykopaten skapar vid endera flertal separationer under relationen eller när spelet verkar gå mot sitt slut.Då byts man ut brutalt och hänsynslöst,
allt är ett drama som dessa individer skapar och vill skapa i sina relationsdraman genom livet.
Ingen som inte har varit med om denna brutalitet vet vad den kan innebära i en kärleksrelation,
mycket farligt relaterande för ens psyke.
Men dessa kommentarer som kommer här vittnar om intilligens styrka och mod,som alla som överlevt och tagit sig igenom detta visar.
Alla de känslor som du skriver om att man har modet att erkänna dem och bearbeta det är en ärlighet och ett mod som dessa individer inte ens vågar kommai närheten av.
Det är därför de alltid flyr ifrån närheten kärleken som de först söker och vill ta och ha för att sedan kränka förakta och hata bort.
Samt dumpa efter förbrukning och kicka upp sig på ett nytt objekt för ändamålet !
HÄRLIGT ATT DU MÅR SÅ BRA NU !

Rum