fredag 4 februari 2011

Kärleksrelation

Läser en intervju med en känd skådespelerska.Som har bott utomlands i många år.
Och är gift med en svensk regissör.
Har läst tididgare intervjuer med henne under årens lopp.
Där hon beskrivit hennes fantastiska relation med hennes man.
Och denna intervju lika lovordande som alltid om relationen med  hennes man.
Vi är fortfarande väldigt symbiotiska med varandra,trots  alla år tillsammans !
I kärleken gäller totalt enagemang,och det kan inte fungera på annat  sätt !
Säger hon i denna intervju.
Tänker på när man befinner sig i en relation med en flyktbenägen inidivid.
Som alltid har bakluckan öppen i relationen.
Som aldrig är där på riktigt.
Som i början trivs kanske i symbiosen som ofta uppstår i förälskelsestadiet.
Som alltid väljer den så kallade lättaste vägen i livet.
Att alltid fly eller testar kärleken för en tid.
För att sedan förkasta allt vad en kärleksrelation,kan innebära i form av satsning engagemang.
Och viljan att utvecklas tillsammans.
Gå igenom olika faser och samarbeta.
Där symbiosen hånas för att den finns eller funnits,och måste förgöras med alla betänkliga medel.
Där allt prat om"själsfränder",som var så stort i början nu är,
 "A Pain In The Ass"!
Det är inspirerande att veta att det finns människor,som vågar vara sårbara inför varandra.
Och satsar på riktigt  i en kärleksrelation.
 Den sårbarheten som kärleken innebär.Att man blottar sig för varandra.
 Att man vågar vara kvar.
 Och att man är älskad trots sin sårbarhet, fel och brister.
Allt detta som den rädda för närheten,skyller på sin partner.
Att inte ha fått tillräckligt,mycket av det ena eller andra eller för mycket !
Och som aldrig har älskat på riktigt.
Eller varit närvarande i relationen på riktigt helt och fullt !
Och vet  att kärleken vill kärlek.
Och framför allt vill väl och gör väl !
Man vill vara med den man älskar i vått som i torrt !
Sedan att man alltid är ensam i sig själv, under livet.
Och måste lämna symbiosen från och till.
För att gå i väg på sina egna saker med mera.
Samt jobba med sina egna inre problem och konflikter !
Men man är kvar i kärleksrelationen man är där !
Och man kommer alltid tillbaka till sin själsfände och käraste.
Och som någon sagt det är väl det som är det fantastiska
 med en kärleksrelation att man vet att det finns någon,
som är där ute i livet i världen.
Som man betyder någonting alldeles speciellt för på alla plan !
Och som alltid finns och som man kan vända sig till  i alla lägen !
Verklig kärlek så underbart !


I dag flera år efter en nedbrytande relation.
Så vet jag att istället för att växa och utvecklas av kärlekens kraft.
Och samhörigheten som ingår i en intim relation.
Så skadas man i  all sårbarhet.
Allt det som man blottat i tron att man mötte sin stora kärlek.
Skadas och kränks.Av en destruktiv kärleks,sex och relationsmissbrukare.
Som inte visade sitt rätta jag i den förförande inledningsfasen.
En chock för livet att vara med om.Och som kan kosta en människa livet att möta.
Och om man överlever det målmedvetna skadegörandet i en intim relation.
Så är priset åratals terapier och självhjälpsprogram.
Till det bästa hör.
Att det jobb  man gör kan ingen destruktiv personlighet ta i från en själv.
Och man vet med facit i hand att ingenting hade kunnat lyckas.
Med en illvillig och missbrukande människa.
Samt man vet sin egen kapacitet.
Och att den kärleken man själv kände var stark.
Men man själv var bara ett missbruks-objekt på den missbrukandes väg.
Genom livet kroppar hjärtan och själar.

 (Till Dig Som Aldrig Var Där På Riktigt )!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kärlekens relaterande är underbart skitjobbigt omskakande fantastiskt skrämmande suveränt gott häftigt och krävande.Det är livet när det är som bäst och absolut jobbigast.Men det är värt allt i stället för tunna kick relationer flyktrelationer och olyckliga människor som skadas på vägen.Om man inte var där utan lekte kärlek.Du är fantastisk och älskad som du är

Anonym sa...

Tro aldrig att svikaren är fri eller går fri .

Anonym sa...

En kärleksmissbrukareär inte lycklig och kan heller aldrig bli det om missbruket fortsätter.En kärleksmissbrukare kickar alltid vidare på nya objekt.Att välja den lättaste vägen stimulera sitt uppblåsta ego ett lättare relation efter kärlekstrippen.Jovisst du var jobbig ställde krav,men kärleken är aldrig villkorslös !Dessutom så är den ingen lek men svek ingår inte i verklig kärlek.Du är värd all kärlek och du är värd att få ge av din kärlek till den som är mogen och vill utvecklas till en kärleksfull människa.Tyvärr möter vi ibland kärlekens apostel som utger sig för att vilja just det med just dig.Men allt var bara ett missbrukande av det finaste du hade och gav.Lycka till i fortsatt goda relationer befriad för all evighet i från farligt relaterande. Tack för dina sanningar och beskrivningar av både det goda ilivet samt det tragiska fruktansvärda som många har mött i kärlekens tecken.Du är inte ensam om detta och det är bra att du visar det för alla dem som mår pest efter en kärleksmissbrukare.

Anonym sa...

Har läst alla dina inlägg angående missbruksrelationer.Väldigt insiktsfulla och skarpa inlägg.Jag är själv en man som missbrukat alkohol samt kvinnor.Mötte för några år sedan kvinnan i mitt liv !Allt var häftigt och jag sökte verkligen just henne i kärlek.Efter en tid började min ambivalens och alkoholen körde jag på med som jag alltid gjort. Otroheter och avvisande emot henne.Hon gick i taket blev desperat och som jag ansåg sjukt krävande.Ständiga bråk och separationer.Till slut gav jag upp och hon gick igenom som du troligtvis gjort sorg och smärta.Jag vandrade vidare till en lättare kvinna ingen stor kärlek tyckte det var så skön att slippa bråken och kärleken.Men jag insåg till sist att jag förlorat kvinnan i mitt liv.Hon var förstås fruktansvärt arg besviken och hatade mig.Med all rätt ! Jag började i de tolvstegsprogrammen som finns AA samt anonyma sexrelationkärleks missbrukare.Jag vaknade upp i mitt liv.Skulle denna sårade kvinna möta upp mig igen ? Ja faktiskt hon kunde aldrig släppa mig trots det helvetet jag gett henne.Detta är ingen tröst för dig som verkar ha mött en psykopateftersom en sån aldrig gör upp eller ångrar sin förödelse. Men du ska veta att det ffinns nog ingen som lider så mycket eller snarare vågar inte gå igenom det helvetet som du och ni andra gjort och gör som missbrukaren själv.Livet segrar för den som vågar göra upp skiten inom sig själv.Samt att ställa till rätta läker en själv och alla som blivit skadade på vägen.Ge aldrig upp din egen väg.Du är kärlek och mod ingen kan ta ifrån dig detta. Samt tro att det var rätt att missbruka dig kärleken eller modet !

Anonym sa...

Tack för dina texter,det du delar med dig utav är som balsam för min sårade själ.Mitt trasiga hjärta.
Det sista du skriver visar på hopp och att längtanskraften är bland de starkaste av alla krafter. Kär lekslängtan kan vara helande? Tack för allt du ger och väcker. Anna G.

Anonym sa...

Du var aldrig älskad en psykopat kan inte älska men byta ut objekt efter förbrukad tid.Den nya är ochså ett objekt som passar psykopaten just då.Var du den stora kärleken lögnen om den alltså.Så är den nya inte alls någon kärleksrelation.
Men en bekväm och enklare relation.Hon är säkert en vanligare lättare blåstare kvinna inte så som du eller blond om du var mörk.Äldre om du var yngre yngre om du var äldre.
Allt handlar om att psykopaten väljer och vrakar helt utan empati eller insikt .Du är nu svartmålad galenskapsförklarad utraderad wom det objektet psykopaten behövde just då i sitt liv.Själv har du gått i terapier program samtal gråtit i åratal . Men psykopaten bryr sig inte ett dyft om dig men sticker gärna in en kniv om tillfälle bjuds igen.Så tänk sjuk farlig elak grym livsfarlig.Och det enda som gäller är att inte tro en sekund på att du kan börja prata reda ut få tillbaka någonting .För du är bedragen i de lögner han fick dit dig i från starten. Du är utnyttjad missbrukad misshandlad klart när du började dra dig ur och sa för mycket ifrån och sa sanningen om psykopaten.Men du vinner för du har gått ut ur detta med livet i behåll.Skadad sårad nedmanglad ja.Men ditt eget liv segrar.Psykopaten väljer enbart objekt som kan tillfredsälla sitt ego på alla plan. Det nya objektet Har vuxna barn om du har yngre har små barn om du har äldre.Är mörkhyad om du var ljushyad.Du kommer aldrig att få tillbaka den kärleken som du trodde var kärlek.Psykopaten har gått vidare som alltid.Lever ett missbruksliv som alltid. Och njuter av att veta att du känner dig ratad gärna brytit ihop börjat supa gå på lugnande medel. blivit sex alkohol kärlek o relationsmissbrukare själv och gärna dö.
Psykopaten är helt kall inför dig i dag du är bortraderad som det förbrukade objektet han använt klart.Minns det och tänk liv i stället för psykopatens dödande av dig på alla plan !

Anonym sa...

Dom är lika fungerar lika.Och är helt ofattbara eftersom de saknar allt vad vettigt empatiskt mänskligt beteende heter.Men viss kan de spela normala med någon ny för en längre eller kortare tid.Om den nya är en omedveten ej så skärpt och kanske själv missbrukare av något slag så funkar det enklare för missbrukande psykopaten.Men missbruksrelaterandet är exakt lika.Det är samma missbrukare som är sjuk på alla plan.

LyckanNu sa...

Det är totalt oförståligt och ohanterbart att relatera till all denna empatilöshet samt kyla.Om inte kunskapen fanns att tillgå idag hur dessa personligheter fungerar så skulle man inte fatta någonting. Men kunskapen ger klarhet och känslorna som följer efter en sådan här relatering är endast hanterbar, om man söker all kunskap och bearbetning på alla plan som går att söka.En fullständig katastrof att ha mött all denna kyla illvilja och att se och inse att det finns ingen ånger alls hos denna människa som man varit så nära och faktiskt älskat så mycket, och trodde så mycket bra om ifrån början.En total chock helt enkelt.

Anonym sa...

Hej.Läst alla dina inlägg nu och det tog sin tid.Mycket insiktsfyllda och påminner om Tuva Forum som också beskrivit hur en narcissist bryter ned den som denne själv sökte som du skrivit om i kärleken.Allt för att utöva makt och kontroll och skada och förgöra den som har kärlek och kan älska och bli älkska.Mycket skrämmande och fasansfullt att sådana här störda människor drygt 500000 i enbart Sverige går runt fritt ute i samhället.Och ställer till det för oss alla som möter dem.

Maria sa...

Så farliga människor som går runt fritt ute i samhället.Och som kan driva en människa tillbotten.Framförallt i en kärleksrelation.Tack för din blogg.
Styrkan och skärpan är din.Hoppas att du läkt och möter en lika skärpt stark och passionerad man som du själv som kvinna är.De här typerna är ju inget roliga ens i sängen efter en tid.
Kör sitt race och kan inte njuta i den där underbara närheten som kärlek och jämlika villkor innebär.Makt och kontroll styr dessa egon.Samt missbruk som du skrivit om.

Rum