måndag 17 september 2012

Undvik Triggers.

Det finns människor som älskar att trigga andra människor.
Just i det som de vet är skadat.Och som kan trigga igång gamla sår.
Och det är viktigt för ens eget själsliga välbefinnande.
Att inse.Att självrannsakan saknas helt hos en sådan individ.
Man kan aldrig få rätt.Bli bemött med respekt och omtanke.
Bli sedd och få upprättelse.
Efter det målmedvetna skadegörandet och missbruket som man har varit med om.
All skuld,skam orsak projiceras på objektet.
Och det finns ingen vilja till att gottgöra ställa till rätta och ge tillbaka.
Det som missbrukades och bröts ned.Målmedvetet och illvilligt.
Och försvaren är så starka.
Egot är så stort.
Skuld skam sorg eller ånger är så förträngda känslor.
Att de inte existerar.
Inom den skadegörande och destruktiva missbrukande individen.
Speciellt om triggaren är  en narcissist eller en psykopat.
Det går aldrig att förstå innebörden.Av hur en kall och tom och illvillig personlighet.
Fungerar.Innan man själv har fått insikten i det relaterandet.

16 kommentarer:

Samos sa...

Upprättelse kan man aldrig få,från en egocentriker.
Som tar vad den vill ha kränker och flyr.
Som sakt undvik all kontakt.Enda vägen att inte må dåligt av allt som man redan varit med om.

Maja sa...

Det är just det som alla får uppleva efter en relation med en störd och kall personlighet.
Du kan aldrig vinna det kriget.
Det krig som en illvillig människa skapade och gav.
Så sant så sant.
Det angår oss alla.
Vi är många som varit där.

LyckanNu sa...

Tack för kommentarerna.Man kan aldrig förstå hur en människa tänker som aldrig ser sig själv står för någonting och söker själv att tillfriskna ifrån sin egen destruktivitet.
Saboterandet och skadegörandet helt utan skuld samvete eller ånger.
Och om det handlar om en kärleksrelation så blir jobbet stort för den som mött den destruktiva i tron att relationen handlade om kärlek.Som var den förförande inledningsfasen till relationen.
Alla försvar är intakta och man kan aldrig få tillbaka det man trodde på gav och ville ge.
Allt skulle målmedvetet förgöras och objekten byts bara ut för nya kickar på missbrukarens väg genom livet kärleken hjärtan kroppar och själar.
Helt ofattbart hur en människa som man trodde var en sårbar sökande kärlek och som ville ha just det med mig.
Men kunde vara med vem som helst.
Utbytbara kickobjekt är vad som gäller för den som inte kan vara i kärlek utvecklas och är kapabel till verkliga relationer.

Tania sa...

Instämmetr.
Det finns ingen vilja och ursäkten håller inte att bara konstatera ja jag är väl störd j a jag är väl inte klok med mrea.
Alla billiga ursäkter som man fick höra när man redan var i relationen.
En outvecklad 2 åring som leker kärlek.Men hatar den som söks för den och bryr sig inte ett dyft om hur vem eller vad man vill och vem man är.Egoister som tar bedrar kränker och flyr.

Masen sa...

Jag säger som Pink sagt i en intervju nyligen.Engångsligg är hur enkelt som helst.Men en relation kräver ett jobb.Glöm allt skitsnack släpp fighten att ha rätt i allt.Visa att du både behöver och ger själv.Och det som gäller är tt verkligen vilja vara med varandra.
Något som en narcissist aldrig kan ge.Eftersom ambivalensen och egot är för stort.
Och rädslan för kärleken styr i grunden.
Kram till dig.
OCH TACK FÖR DINA TEXTER.

LyckanNu sa...

Man kan aldrig få rätt få kärlek och få tillbaka det man själv gav och ville.Allt man investerar dräneras och krossas målmedvetet av en tom och kall missbrukare av kärlek sex och relationer.Om det handlar om en personlighetsstörning i botten.
Alla som varit med om samma resa.Vet hur den kylan ser ut och den oåtkomligheten.Det finns ingen kärlek respekt eller självrannsakan.Eller vilja till att gottgöra och ställa tillrätta.
Allt var ett måledvetet krig emot en relation och den man är och vill vara.Och ingenting betyder någonting alla relationer byts helt kallt bara ut.Trasiga relationer är vad som lämnas bakom den som aldrig tar itu med sitt ego,kyla och illviljan som styr i grunden.

Maja sa...

Sjuk eller störd.Ja det spelar ingen roll för den människan själv.De gör aldrig upp nåt tar bedrar knäcker och flyr.Ren illvilja.Det går aldrig att förstå en sån personlighet.Vad man än ger förlåter och vill själv.Det skiter ett ego i.

Anonym sa...

Din blogg är en av mina livlinor. Hur ofta har jag inte försökt förklara hur dessa narcissistiska människor fungerar, bara för att bli idiotförklarad för att jag hade en relation med en narcissist.

Ibland får jag kommentaren - Men vad träffar du för idioter egentligen? Precis som om jag skulle gå ut och leta efter dem, vilket naturligtvis inte är fallet.
Hade de inte "maskerat" sitt verkliga beteende så hade jag ju aldrig inlett en relation med dem.

Deras verkliga jag visar ju sig inte i början, vilket andra människor har svårt att fatta.

Jag har numera utvecklat en "narcissist-radar" som varnar mig när jag träffar en narcissist.

Dessa människor är så skoningslösa. Du blir en sak, som ska brukas och när det inte finns så mycket kvar av dig så blir du tillplattad ordentligt och får höra att du är värdelös. Man är aldrig nog bra, man är alltid fel och allt dåligt som händer är ditt fel. Är det regn så är det ditt fel och slutar det regna är det inte bra det heller. Frågar du något är det fel på frågan och spelar du musik så är det fel musik. Frågar man vad som är rätt musik så får man veta att all musik är fel. Spelar man ingen musik är det också fel för då är det för tyst. Vad man än gör så är det fel.

Det enda felet som fanns var att jag höll ut för länge.

Tack!

LyckanNu sa...

Tack för din kommentar.Här är en liten story om just det du skriver om på slutet.Tagen direkt ur verkligheten.
Denna man träffade en kvinna från en annan stad.Han hade tröttnat på sin hemstad. av olika skäl och övertygade denna kvinna att hon var hans stora kärlek och propsade på att få komma hem till henne där hon bodde 22mil ifrån hans stad. Så snart som möjligt.Det blev både äktenskap och ihopflyttning snabbt.Kvinnan ville gärna ha barn och det gick han till sist med på trots att han tyckte det var för snabbt.Att försöka göra barn.Men det visade sig att hon blev ej gravid trots upprepade försök under cirka 1 års tid.Det visade sig vara något fel på hennes äggstockar.Tiden gick och relationen var inte bra.De var jämnåriga och han tyckte hon kom från fel klassbakgrund och var för kall känslomässigt för honom.Relationen tog slut efter några år.Nu träffade han en kvinna som kom från samma klassbakgrund och hade lika politiska åsikter som han själv.Hon var 7 år yngre än honom.Den förra kvinnan var jämnårig.I denna relation blev det barn.Men han vägrade att gifta sig trots att hon ville det så de var bara sambos.Relationen tog slut hon var för dramatisk tyckte han och känslomässig.Efter denna kvinna mötte han en 15 år yngre kvinna som var både känslomässig och dramatisk Hon ville både ha barn föytta ihop och gifta sig.Men han vägrade allt det utom att göra barn.Så det blev två barn och ett mångårigt förhållande trots att det var ett mycket jobbigt förhållande.Det tog slut en dag.Nu råkade detta vara en han.Vet ej om han var en narcissist.Men historien visar att det blir inte bättre om man är en komplicerad människa som inte kan vara i en nära relation och har problem med att mötas i samhörighet och vilja till det gemensamma.Så lätt att skylla på ålder bakgrund yrke politiska åsikter social status med mera med mera.


Sania sa...

Man är bara en spegling och sen är man nada.Ingenting betyder något för en tom människa.Som dräenarar det offer som denne vill bara ha.Har man delat gemensamma intressen passat bra ihop i sängen så gäller ingenting när narren tröttnat.Den nya var så mycket roligare i sängen gillade också att springa till krogen och bla bla bla.Den låg hon som en trasa och böla då han med stort H började med sina spel.Sex var inget kul det kan man fixa själv tyckte han alltså t någon som finns till hands av en slumåp eller utvald på nätet eller på krogen eller eller.Du kan aldrig vara rätt.Och tiden den spelar ingen roll för dessa människor.Hur mycket nab gick igenom tillsammans och kände varandra .Hua

LyckanNu sa...

Den kärlek som man själv satsade och kände kan aldrig en illvillig missbrukande människa ta ifrån en.Jag vet min potential och jag vet att man kan aldrig lyckas,med en kall och missbrukande människa i kärleken.Tiden som gick går ju aldrig att ta tillbaka.Men det viktigaste är att veta att ens egna känslor var starka och det jobbet man får göra om man tar sig ut ur en kall individs maktspel och missbruk är stort.Själv gör de ingenting för att tillfriskna eller vågar aldrig själv gå till botten.Flykt avstängdhet och missbruk är vad som ingår.Samt nya trasiga relationer och nya kickar och nya tripper genom kroppar hjärtan själar och kärleken.Utan ansvar självrannsakan smärtta sorg skuld eller skam.Helt ofattbara människor och så fruktansvärt destruktiva att ha och göra med.

Sofi sa...

Ambivalensen och spelen katt o råtta leken.Det tröttnar aldrig en psykopat eller narr av själv.Gärna ett nytt offer som dinglar på tråden som håller den människan kvar .Och det blir bara värre och värre.Nästa offer kan bli ett självmord eller ett mord.Så livsförgörande är dessa kalla o störda människor.Jag själv har gått i kristerapi i flera år på egen bekostnad.Eftersom samhället saknars ksyddsnät för de offer som brytits ned av en galning i en kärleksrelation.
Mina barn bara gråter då jag ens nämner hans namn idag.För de vet ju hur nedbruten jag blev hur stressad jag var dessa år då han fanns med i mitt liv.
Själv sitter han o trånar efter den sista nu som det så klart blev slut efter en nedbrytningsprocess som han alltid skapar i sina sjuka relationer.Tackat för alla texter o kommentarer.Ni är bäst ingen protest.Borde få en belöning alla som överlevt den värsta resan

LyckanNu sa...

Ja de är alltid någon besatthet och beroende.Som denne ajälv känner och injicerar i det nedbrutna objektet.
Man vet ju vilket skryt om att lyckas med att målmedvetet ha hittat ett nytt objekt som en hjältebragd.
Billigt och ruttet avslut på den så kallade kärleksrelationen som man fick som gåva ette enda stort jobb att resa sig efter nedmanglandet och skadegörandet.
Den största kicken är ju att skryta om ett nytt objekt och lyckan är total om de skulle sedan återförenas efter den destruktiva relationen som det så klart blev med den nya också.
Skrytet för det grandiosa egot är alltid stort.Saknas självrannsakan medveten kamp för att tillfriskna ifrån sitt farliga och störda illvilliga relaterande i en intim relation.Missbrukare resan går alltid vidare till nästa kick och nästa tripp.

Sune sa...

Dessa människor tröttnar aldrig på sitt eget ego.Lever ofta ensamma och drar sig undan relationer.Och tycker själva att det är sunt.Därför finns det inget hopp om ett uppvaknande.För det sker ingen som helst förändring målmedvetet.De vet innerst inne att störningen är för svår men skiter fullständigt i den som själv blir skadad av alla lögner och manipulationer i den destruktivitet som dessa människor ger.

LyckanNu sa...

Ja tyvärr är det så det är objektet som får göra ett jättejobb om man börjar att ta sig ut ur det sjuka greppet.Själv bär den störde ingen skuld tvärtom försvaren är stenhårda.Helt onårbar i sin kyla och tomhet.

Masen sa...

Du kan aldrig få den kärlek du gav och trodde var ömsesidig tillbaks.Upprättelse och gottgörelse finns inte på kartan för ett tomt och kallt ego som sagt.
Du är värd den strykan kärlek och passion som du själv besitter.Kraften kan inte ens en ambivalent kärleksmissbrukare ta ifrån dig.Även om försöken var starka och målmedvetna.
Såna här människor förblir ensamma förutom missbruks relationer som kickar igång det tomma egot emellenanåt.
Alla relationer slutar lika illa och ser lika destruktiva ut.Trasiga relationer och någon som sitter kvar i greppet och får samma skit tillbaks om relationen tas upp igen.Det finns kvinnor som verkar starka utåt.Men saknar intilligensen och är själv en slags missbrukare,de blir ofta kvar och tror att just hon ska fixa missbrukaren och misshandlaren.Trista människor i längden trots all spänning som de skapar.Kalla relationer och avsaknad av lust glädje och passion i grunden.Kickar ja men de håller aldrig i längden.

Rum