onsdag 22 juni 2011

Livet Är En Besvärlig Tid.

 - Livet är en besvärlig tid, men vi måste alla igenom det.
Det enda som gör livet värt att leva är andra människor,
och att göra deras liv värda att leva.
Jag tror människan vill göra gott, vilket är vackert med tanke på all ondska och elände som finns.
Ville vi inte gott skulle livet vara komplett meningslöst.
Nu är det bara lite meningslöst.

Sagt av Peter Dalle.Taget ur Dn 19.6 2011.

1 kommentar:

Dora sa...

Visst är det underbara ord men verkligheten är en annan. Jag tror inte det minsta på att människan föds god, vi föds med alla känslor och genom livet får vi uppleva det som präglar oss till att välja antingen att vilja våra medmänniskor väl eller att tillfoga andra skada, både psykiskt och fysiskt. Vi väljer de känslor som ger oss njutning för stunden eller i ett längre perspektiv. Alltså vi föds med en obegränsad poential till att sucssesivt prova oss fram till den känsla/or som behagar oss i vår miljö och tillvaro. Trivs du med att ge, ger du. Vill du få, tar du.
Det finns också både ock att ge och få och det är väl det ultimata.
Ingen vill möta kyla, förakt och illvilja ändå finns det människor som ger det de aldrig själva vill få för att de skänker de själva livskraft på något oförståeligt sätt men så tror jag att det förhåller sig med människan.
Homo Sapiens en väldigt knepigt konstruerad varelse som är oerhört primitiv i sitt känsloliv i denna upplysta och genialiskt tekniska värld med bl.a. fortskaffningsmedel, el, tv, mobil, dator, satellit, gps, spoltoa, organtransplantationer, antibiotika och otaliga industrier i den rika världen men ändå helt outvecklad mentalt och känslomässigt i mångt och mycket.
När ska det känslomässiga prioriteras och få komma upp till ytan och få möjlighet till att utvecklas det undrar jag.

Rum