lördag 18 juni 2011

Gå Vidare.

Att gå vidare innebär för en grandios egoist och missbrukare att lämna allt bakom sig.
Ett krossat hjärta eller flera.Att ha lekt färdigt sina lekar tömt ut all kraft och kärlek,
empati och välvilja hos sitt objekt.Utövat sitt krig till sista bloddroppen.
Lämnat ödeläggelsen av samspel, intimitet,gemenskapen och "relationen" bakom sig.
(Nöjd och belåten att ha lyckats få sitt kärleksobjekt ).Utbränd utsugen och desperat.
(Kränkt missbrukad och misshandlad på alla de plan denne kunde komma åt sin partner).
Nu utraderad och förvisad ut ur egoistens och missbrukarens härskarrike.
Fri att göra vad denne vill när den vill.
Söka nya objekt när drifterna och behoven pockar på.
Fortsätta sitt missbrukande av lämpliga objekt mänskliga eller kemiska.
Ingen skuld skam eller självrannsakan.Narcissisten har gått vidare.
Utan ånger samvete skuld smärta eller sorg.
Utan åtagande ansvar eller skam för sitt målmedvetna nedbrytande av en annan människa.
En annan människas kraft kärlek och kamp.
Kamp för att nå det grandiosa egot och kampen för att överleva det perversa våldet.
Som en kall tom och illvillig personlighet utövar emot den som kommer närmast.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra beskrivning av ett totalt ego.De är så de funkar söka det objekt denne behöver för att tanka upp sitt ego,dumpa vid behov och fortsätta sitt missbruksliv helt utan ånger skuld eller skam.Svartmåla sin förra partner och kicka vidare på nya objekt.Den smärtan och sorgen att den man älskade och trodde på som visade sig vara en kall och sadistisk människa,den är det värsta man kan gå igenom tror jag, eftersom det är som du skrivit i kärleken vi lämnar ut oss på alla plan kommer nära visar sårbarhet berättar om vårt liv tillkortakommanden med mera.Det är därför de kan tillfoga så stor skada i ens hjärta kropp och själ ! Tack för dina skärpta välskrivna inlägg du hjälper många att se klart på sådana här farliga människor som går omkring ute i samhället som rovdjur.Tar vad de vill ha, missbrukar och misshandlar människor. Dubbelpersonligheter som är verkligt farliga att möta i en kärleksrelation.

Anonym sa...

Det är också det som skiljer narcissisten och objektet. Narcissisten har inga som helst problem med att hoppa vidare till ett nytt objekt. Den förra svartmålas och nu är narcissisten lycklig.....tror hon/ han. Naturligtvis håller inte den relationen heller eftersom det är narcissisten det är fel på och inte vare sig det gamla eller nya objektet. De har blivit insnärjda i narcissistens nät därför att de verkligen ville tro på alla ord. Kanske hade de drömt om att träffa någon och bygga ett bra liv. Samhörighet, förtrolighet, tillit och ömsesidig respekt. Allt detta som narcissisten i början talade om att hon/ han ville ha men som snart visade sig vara en av de lögner som narcissisten hittar näring i.
Den förvirrade partnern försöker kämpa ibland och tar ett steg tillbaka ibland. Partnern undrar vad som händer och anar konstiga saker men är så känslomässigt engagerad så hon/ han ser inte klart. Det går inte att sätta fingret på. Det där charmiga sättet att prata om sig själv blir till en självupptagenhet där partnern aldrig når fram och aldrig själv får ta plats. Partnern lyssnar och stöttar och försöker hjälpa men får ingen som helst respons när han/hon själv behöver en hjälpande hand eller någon som lyssnar. Då betraktas objektet som jobbig och möts kanske med förakt. Objektet blir än mer förvirrad men är nu så fast i greppet och så känslomässigt engagerad. Objektet vill fortsätta kämpa mot alla odds. Hela magkänslan skriker: Spring för livet och titta aldrig tillbaka.Tyvärr lyssnar man inte på magkänslan utan fortsätter kämpa.
Någonstans mitt i allt detta tar energin bara slut. Man orkar inte mer. Man är förtvivlad och ledsen. Man inser att inget som man gör uppskattas eller gör relationen bättre. Kanske tar man till några öl på kvällen för att få livet hanterbart. Kanske försöker man prata med narcissisten som man vid det här laget redan satt diagnos på.
Just då när energin har runnit ut och när man är trasig känslomässigt så kommer nådastöten. Då ska man förgöras. Gärna utbytt på ett mycket kränkande sätt. Man ska mosas.
Efter det befinner man sig i ett tillstånd som kan liknas vid en psykos. Hela kroppen bara värker och skriker av all ångest. Krafterna som skulle behövts nu är redan dränerade av narcissisten. Några tar sitt liv i det här tillståndet. De som inte gör det har sin allra tuffaste resa framför sig. Förmodligen helt oförmögen att utföra ett arbete. Övriga relationer orkar man inte med. Kroppen och psyket är slut. Resan mot ett bra liv börjar här och resan är tuff. Det kommer många bakslag på vägen men succesivt blir det ändå bättre. Man kan återgå i arbete även om den första tiden handlar om att hålla någon sorts fasad snarare än att jobba. Livet normaliseras. Kanske kan man börja med någon ny aktivitet och träffa nya människor. Kanske kan man ta tag i det där motionerandet som också har fått stryka på foten när man levde i en skadlig relation.
Man märker efter ett tag att det börjar gå längre och längre stunder utan att man tänker på narcissisten.
En dag vaknar man och inser att kriget är slut. Man är general över sina styrkor och sitt fortsatta liv. Fortfarande är man inte redo för en ny relation men man vet att man kommer att klara resan. Man kan t.o.m. börja plocka ut vissa bitar som man lägger i facket för nyttiga erfarenheter och lärdomar. Om man skulle ha en sådan osannolik otur att man träffar en liknande människa igen så kommer man att se tecknen tidigt.
Det jag ville säga var bara. Det går att resa sig igen även om det verkar hopplöst just nu. Stor kram från en som rest sig

Anonym sa...

Ni har detaljerat beskrivit hela relationen med en narcissist kan också vara en detaljerad beskrivning av en psykopat.Kärleks och sex missbrukare alkoholist eller andra kemiska missbruk.I grunden finns personlighetsstörningen.Därför kan man aldrig hantera och få någon som helst upprättelse eller avslut om man nu lyckats se vem man mött och man inser att loppet är kört.Man börjar att reagera och agera på kylan maktmissbrukandet och objekt synen då byts man ut slängs bort som en urvriden trasa.Ingen som varit med om detta kan resa sig och gå vidare i sitt eget liv utan att bearbeta all kränkning och kärlekslösheten hatet och föraktet man fick möta i en kärleksrelation.All kärlek till er som arbetat er uppåt igen.Vi delar alla denna smärta sorg och krossade drömmar och kärlek.Ta hand om er och kämpa på det ljusnar i horisonten.Även om vargtimmarna gör sig påminda många nätter i all ångest en sådan här relation väcker håll ut.Den skadegörande dräneraren kommer att få möta sina skador i sig själv om inte nu så senare.Livet slår alltid tillbaka !

Anonym sa...

Det räcker nog för den störde som anonym skrivit tidigare - Att leva sitt trasiga liv att aldrig kunna uppleva seriös relatering kärlek närhet och kunna njuta av sex och närhet.Utan att vara kall ambivalent och kontrollerande i grunden.Det är som någon har sagt det går inte att förföra en narcissist eller psykopat eftersom denne måste ha full kontroll och ta sitt objekt i besittning.Greppet sattes redan i starten som du lycka beskrivit .Tänker man tillbaka så var avvisandet och ambivalensen redan där och allt var på den maktfullkomliges villkor.Ville denne inte ha sex så bestämde den och man fick inget.Spelade man med i dennes tal om villkoren av hur relationen skulle se ut dvs denne dikterade villkoren hela tiden.Och man satt själv i greppet om sina sårbarheter därför kan man inte bara lämna då fast man vet att man mött en maktfullkomlig galning och tyrann,väl dold som lycka skrivit bakom en fasad av vällvillighet och sårbarhet.Ofta snack om den förra relationen som är att söka empati hos det utvalda objektet.Är det nya objektet omedveten vilket man själv var om vem man mött så kan relationen fortskrida en tid.Är det nya objektet också en lika avstängd och nollställd person alkoholist eller annat missbruk som den störde så funkar relationen för den störde kanske lite längre än med den starka skärpta och så kallat krävande man var.Men ingenting roar den störde som att få en utmaning att kriga emot och förgöra bit för bit.Gärna en intilligent vacker och skärpt person.Kriget blir så mycket njutbarare för den sadistiske tyrannen.Speciellt om man knäcker ihop börjar att supa gå på krogen och ragga upp olika sexpartners lite då och då som den störde själv gjort i alla år, eller sitter vid datorn och nätraggar.En misär som man aldrig kunde ana när man mötte denna störda individ och priset är för högt.Men visst livet slår tillbaka förr eller senare på den störde absolut att leva med vetskapen att man avslöjat denne och att man finns ute någonstans det kittlar kanske inte bara galenskapen utan en viss dålig form av ångest också.

Manne sa...

Det du/ni skriver om dessa kalla och tomma illvilliga missbrukande och sadistiska personligheter.
Utan skuld och skam.Eller ens ett försök till att åtminstone ge upprättelse för det missbruk och krig som den störde har uträttat med sitt ego i behåll.
Och utan att ens be om förlåtelse.
Om man har klarat sig ut ur kriget med livet i behåll.Det du/ni har beskrivit ger mig upprättelsen ger mig livet åter och klarheterna bildar en ny dag att faktiskt kunna resa mig efter kriget.
Tack och tack återigen.

Rum