torsdag 23 juni 2011

Fri Från Krav....

" Du ställer så stora krav " !
Det är något som en flyktbenägen människa ofta talar om.
Krav hit och krav dit gällande det mesta.
Vad innefattar då kraven ?
Finns det kravfria relationer ?
Villkorslös kärlek ?
Villkorslös kärlek är en utopi som vuxen sa min kloka vän till mig,
den existerar inte !
I alla slags  relationer ingår åtaganden,menade han !
 - Är du inte mogen det allvarliga åtagandet,i mänskliga relationer såväl som
att ingå i kärleken eller en intim relation då är du inte mogen uppgiften.

 - Ömsesidighet, gemensam kamp, lust och glädje,
kreativitet, gemenskap,attraktion.
Det är väl det viktigaste enligt honom, krav har man väl alltid från och till som människa.
 - Det gäller väl att göra det man kan och ha lite roligt under tiden man jobbar på.
Kloka ord ifrån en annan människa som satsat och kämpat i kärleken såsom i övriga livet !
Inspiration  att möta på livets väg !

8 kommentarer:

Dora sa...

Självklart kan du endast få villkorslös kärlek som ett nyfött barn men redan som knappt ett år gammal ställs det krav på dig.
De "vuxna" som vill få villkorslös kärlek lever i en mycket omogen värld och dit hör missbrukspersonen.Tänk vad detta prat om att älska utan villkor har gett mig ont i magen. Fy för dessa självupptagna individer som begär att få villkorslös kärlek östa över sig men vill dessa personer ge detsamma? Knappast för då hux flux infinner sig en massa krav för att få deras kärlek eller gillande. Hu så omoget!"
Vuxen kärlek innehåller åtaganden som spänner över ett stort område
och dessa åtaganden är ett tecken på ansvarsfullhet inför sig själv och de andra. Gå inte på skitsnacket om villkorslös kärlek någonstans för den är enbart till för nyfödda!

På tal om att människan föds god som jag motsäger.

Att undvika allt ont, att göra gott, att rena sitt eget sinne - det är de upplystas lära.
Dhammapada

Vi innehåller alla de känslor som finns att uppbåda men vi bör sträva efter att vara goda mot varandra för det vill även den elakaste av oss så tror jag!

LyckanNu sa...

Tack igen för dina knivskarpa kommentarer ! Visst är det så den som påstår hur krävande man varit och är som själv krävde allt och fick allt.Det stämmer till fullo in på vad du skrivit om tidigare och nu.Vad kan man förvänta sig med facit i handen av en omogen outvecklad sugande energi själ.Missbrukaren i ett nötskal ! Men vissa vaknar och andra sover i sitt vuxenliv med hjälp av kemiska substitut och projicerandet av all dynga på den som älskade till fullo ! Tack gode gud för de människor man möter som tagit sitt fulla ansvar i livet för sitt missbruk och gottgör det misslyckade åtagandet som slutade i dennes totala lögnaktiga värld och misär.Utan sunda vägvisare skulle vi vara förlorade men fyren blinkar där i dimman för dom som kan se den ! Tackar igen och önskar dig en bra midsommar !

Dora sa...

Ja, fyren blinkar för oss som vill se den och ta tillvara på den!
Min midsommar blir i nykterhet, jag föredrar den sådan och det känns skönt.
Ta väl vara på dig och njut av morgondagens högtid.

Tänker på Er alla därute i vimlet av blommor, sång, gemenskap och ett glädjefyllt liv.

LyckanNu sa...

Tackar tackar glad för att det finns så mycket kunskap och erfarenhet stärkande i det stora hela.Tackar för dina kommentarer och ha en fin helg !!!

Anonym sa...

Krav är ju helt naturligt i alla relationer ! Men visst stämmer det på en relationsutsugare att projicera alla kraven på den som kommer in i dennes relaterande !Ömsesidighet växer av ansvarstagande och full respekt för de människor man har haft förmånen att komma nära.Skillnaden mellan en personlighetsstörd individ är milsvid.Är du felspeglande så ska du utraderas och dumpas i all maktlöshet du får ej ett tack ens för allt ansvar och de stora kraven du fick inmatat vad som gällde av maktmissbrukaren och tyrannen !

LyckanNu sa...

Stämmer bra ! Tack för kommentarer !

Anonym sa...

Själv ställer narcissisten och missbrukaren oerhörda krav på en själv i relationen,man skulle vara lika kall och oberörd som denne,acceptera otroheter och ambivalensen.Visa kärlek stöd och empati i det oändliga när denne mådde dåligt av alkoholmissbrukandet eller jobb eller andra problem !Sedan om man blir utbytt så ska man tycka det är helt ok !Den galne var sjukt svartsjuk själv i början speciellt, men sedan mår denne bra som du skrivit om man själv blir en sexoch kärleks missbrukare och tappar tron på äkta kärlek och tillit.Helt sjukt och farligt relaterande som det kan ta åratal att bygga upp inom en själv igen.Dessa galningar lever vidare i sitt missbrukande av nya objekt och bryr sig ingenting om det dumpade objektet.Som du skriver kanske i slutändan begår självmor vilket den galne kanske pratat om att göra själv ibland men kommer aldrig att nå den botten denne gav en själv i den sjuka relateringen.Tackar för din blogg och alla skribenter i kommentarerna ni har hjälpt mig i den svåra läkeprocessen ifrån en kall och farlig kärleks och sex missbrukare med borderlinestörning.Som aldrig kommer att tillfriskna eller försöka ge gottgörelse eller rannsaka sig själv tyrannen i ett nötskal !

LyckanNu sa...

Stämmer bra det sj'lv hade denne sjukt stort bekräftelsebehov och krav på att man skulle vara tillgänglig på olika sätt och vis.Lyssna när denne befann sig i sin självömkan och ångest.Men med spelad sårbarhet visade det sig bara dennes egen sårbarhet gällde ingen empati för en själv alls.Förakt kyla och hat det var vad man fick och ren sadism när den störde slutade helt att spela sin seriös relatering.Då kom psykopaten fram till fulloberedd att gå över lik för att få fortsätta sitt missbrukande ifred av nya kickobjekt och alkoholen.Då var man hatad helt synligt och kränkningarna radades upp som pistolskott mot hjärtat.Härskaren och tyrannen i ett nötskal och helt ofattbart att behöva få möta i en kärleksrelation.All styrka till er alla som kämpat för livet och kämpar kanske i en sådan här relation för att få rätten att bli respekterad som en människa inte bara missbrukad som ett kickobjekt för den stördes alla behov och drifter !Men en kall tom maktfullkomlig människa speciellt med missbruksproblematik också är helt ohanterbar och livsfarlig att ha att göra med speciellt i en intim relation.

Rum