tisdag 7 september 2010

Lycka

Lycka kan aldrig ske på någon annans bekostnad! Lycka kan vara,att ha rett upp allt som är möjligt.Att ha gett det bästa,att vilja väl.Att bry sig,att hantera möten på ett respektfyllt sätt,på alla plan.Att skapa goda förutsättningar,att ha gett någonting av sig själv,till en annan människa.Utan att tänka på egen vinning.Att gå till mötes.Det är där man kan växa,utvecklas och skapa ringar på vattnet.Som berör flera människor på ett bra sätt.För det är genom att ge som vi får,och genom att förlåta, som vi får förlåtelse.Det är genom att älska som vi blir älskade.Detta borde ju vara självklarheter.Men tyvärr så ser ju inte verkligheten ut så i vissa sammanhang och möten, på vår livsresa.Det är någonting större, som behövs,då det inte är möjligt att åstadkomma detta.Och detta större,kan vara det minsta möjliga.Det borde vara enkelt.Men det behövs goda grunder för allt detta.När grunden saknas.Då får man börja bygga den,tegelsten för tegelsten.Materialet behöver införskaffas först.Var hittar man det? Det kan man bara avgöra själv.Det är det stora ansvaret som människa man bär.Det går, om man är villig att försöka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat men tänk på att det måste till självinsikt,empati och välvilja.Annars ge upp.Vägen är din du går den framåt bit för bit,steg för steg.

Anonym sa...

Den du möter måste själv satsa och stå kvar där för dig.Tyvärr flyr vissa människor och saknar all motivation till att ge någonting större,det saknas ansvar,moral och insikt.Och ärlighet.Modet att se och skapa goda villkor.

Rum