torsdag 14 april 2011

Från Strulpellar Till Psykopater

Vad skiljer en psykopat från en vanlig strulpelle?
Hur ska man förhålla sig när man inser,
 att man har en i sin omgivning,
 och vad gör man för att ta sig ur deras grepp?
Ofta är de  så trevliga charmerande och manipulerande,
 att det är svårt att få  andra att tro på det man berättar.
Det här är en bok om strulpellarna,
 vi kan mötas och drabbas av,
och i värsta fall råka riktigt illa ut för.
Det kan vara i  kärleksrelationer,
i familjen i arbetslivet eller vid mer tillfälliga kontakter.
Lidandet som strulpellarna orsakar är ofta stort
 och den drabbade känner sig ofta illa behandlad förtryckt,
 och blir kanske till och med fysiskt eller psykiskt misshandlad.
En del av strulpellarna har sådana personlighetsdrag,
 att de kan diagnostiseras som psykopater,
men långt i från alla.
Boken vänder sig både till den,
 som själva har drabbats av personer,
 någonstans från skalan från strulpellar till psykopater,
 och till deras vänner,anhöriga och andra människor.

Boken,
 Från Strulpellar Till Psykopater.
 Är skriven av Christina Gustavson.
 Hon är forskare och därtill specialistläkare inom allmänmedecin,allmän psykiatri och rättspsykiatri.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du tipsar om böcker all kunskap är livsviktigt att få om dessa störande livsfarliga själs och hjärtdränerare.Det finns inte ord som räcker för vad jag anser om dessa psykopater.

Anonym sa...

Strulpellar är ju ofta ganska harmlösa. De njuter sällan av att såra människor även om du lite obetänksamt gör det ändå. Strulpellar brukar ju också ha förmågan att be om ursäkt eller för den delen låta den andre lufta sina tankar inför det som varit.
Narcissister och psykopater njuter av och växer av och hittar näring i att såra och skada. Det är min egen hemsnickrade förklaring på skillnaden.

Anonym sa...

Det enda du kan vara säker på är opålitligheten den hala stilen lögnerna och sveken.Och som alla säger om just psykopaten ber aldrig om ursäkt utan tvärtom.

Anonym sa...

psykopaten går bara vidare,en evig kretsgång i dennes störda liv och relaterande.Vd som lämnas bakom under dennes väg genom livet röjer den störde aldrig upp.Krossade hjärtan kroppar och själar tömda plånböcker livet förstört i åratal under och efter.Vi som varit där vet att det kostat skjortan som du beskrivit så bra i din blogg.Om den störde också har ett nytt offer på gång eller pågående parallelt under relationen är lyckan total.Förövare av värsta sorten gömd bakom en flinande tyrann .

Anonym sa...

Gå vidare är ett uttryck som kännetecknar psykopaten narcissisten.Gå vidare handlar enbart om att fly vidare till nästa relation, land ,stad eller någonting som gagnar flykten.Bakom sig som det alltid beskrivs lämnas krossade hjärtan ,tömda plånböcker, krossade drömmar,familjer, med mera.Hjärtlösa egoister kalla och empati lösa.Ta vad dom vill ha utövar psykisk och eller fysisk misshandel mot den som älskar denne eller de som kommer in i dennes iskalla grepp.Livsfarliga individer.Flinande lögnare som kan dupera psykologer advokater med flera.Att ha mött en psykopat kan kosta en människa livet mentalt fysiskt eller praktiskt.Vi som mött dessa galningar gör jobbet som du skriver för att återupprätta livet självkänslan och tillvaron igen.Jag undrar inte över att människor känner en enorm ilska och hämndkänslor efter såna här förövare och förgörare.

Rum